11 sessions de diàleg de 20 minuts sobre el canvi climàtic en la vida quotidiana

13.06.2019

-València Canvia pel Clima! posarà en valor la importància del medi ambient i els nous models energètics el dia 23 al Jardí del Túria

El matí del diumenge 23 de 10h a 15h, el Jardí del Túria acull la festa del clima i l’energia sostenible amb la celebració de València Canvia pel Clima! Activitats per a tota la família, aficionats al medi ambient i experts en canvi climàtics i noves energies ompliran durant tot el matí la zona entre el Pont de les Flors i el de l’Exposició en el llit del Túria.

Així les coses, cal destacar la realització d’11 sessions de diàleg de 20 minutos cadascuna oferides per entitats i empreses per a conscienciar sobre la importància del canvi climàtic, el reciclatge i els nous models energètics.

-Xarxa Connecta Energia: aquesta entitat vinculada al centre d’innovació Las Naves començarà el torn de diàlegs a les 10.30h amb “Què és la Xarxa Connecta Energia? A més, tornaran a prendre la paraula a les 12.10h per a parlar sobre la pobresa energètica i com fer-li front.

-Lasar: aquesta empresa de disseny i construcció d’habitatges sostenibles, eficients i amb la menor petjada de carboni possible parlarà sobre “La bioconstrucció Passivhaus” a les 10.50h.

-Agora Talens: aquest col·lectiu que busca promoure la creativitat i oficis tradicionals locals parlarà sobre la “Moda ètica i sostenible: consumir moda respectant el medi ambient i els drets humans” a les 11.10h.

-A paso lento: centrats en la ramaderia extensiva i els canals curts de comercialització aquesta entitat parlarà a les 11.30h sobre la unió de l’alimentació i el canvi climàtic.

-Fridays For Future: la delegació valenciana d’aquesta organització internacional que lluita per frenar el canvi climàtic comentarà la urgència de prendre mesures per a no danyar al medi ambient. La xarrada serà a les 11.50h.

– BIOCE: aquesta plataforma d’arquitectura ecològica i sostenible introduirà a les 12.30h el tema de les reformes energètiques amb bioconstrucció.

-Col·lectiu xicoteta elaboració artesanal: a les 12.50h parlaran sobre el paisatge, l’alimentació i la responsabilitat.

-Pablo Quintana: aquest pensionista y activista social expert en la creació de decorats artístics ressaltarà les oportunitats de la construcció amb palla a favor del medi ambient. L’activitat serà a les 13.10h.

-Plataforma per un Nou Model Energètic: aquest grup explicarà a les 13.30h els motius pels quals puja la factura de la llum.

-Perifèries del Món: aquesta ONG de cooperació per al desenvolupament que treballa a Amèrica Llatina oferirà a les 13.50h un diàleg sobre “l’eterna primavera segrestada”.

A més de l’espai de diàlegs, la mostra també comptarà, entre altres, amb zona de foodtrucks, tallers infantils i familiars, experiències d’observació de fauna i flora, estands divulgatius de projectes ambientals i diferents activitats d’animació.

La mostra ambiental València Canvia pel Clima! 2019 està organitzada i promoguda per la Delegació d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, el centre d’innovació Las Naves i la Fundació València Clima i Energia.