Participem en el 14º Congrés Nacional de Medi ambient

banner horizontal corto conama2028

València Clima i Energia ha estat present en el 14ª Congrés Nacional de Medi ambient (Conama), participant en una taula sobre “Adaptació al canvi climàtic”. Aquest congrés reuneix cada dos anys a empreses, administracions, universitats, centres tecnològics i entitats del tercer sector per a posar en comú coneixements i experiències relacionades amb el medi ambient i s’ha convertit en un esdeveniment ambiental de referència.

La ponència presentada tenia com a objectiu explicar què s’està fent en la ciutat de València per a adaptar-nos al canvi climàtic i les transformacions en les infraestructures verdes. De forma molt resumida, Andreu Escrivà, tècnic de la fundació, va parlar sobre qüestions com el corredor verd del llit nou del riu Túria, el desenvolupament del Parc Central, la plantació d’arbres, l’adopció d’escocells, el projecte Grow Green, la renaturalització urbana (per exemple, en el parc de la Rambleta), el paper de l’horta i la regeneració de les dunes. També va dedicar una part a explicar els bioblitz, dos dels quals s’han desenvolupat dins de les recents activitats de València canvia pel clima! i que tan bons resultats estan oferint tant des del punt de vista dels assistents com del coneixement de la fauna urbana.

Totes aquestes accions estan dirigides a ajudar a la ciutat de València a adaptar-se als escenaris futurs del canvi climàtic, per a millorar la vida en la ciutat i reduir progressivament les desigualtats en la qualitat de l’espai públic.

A través d’aquest congrés hem pogut, no solament comunicar el que es fa a València, sinó també conèixer altres plantejaments d’accions concretes i directes. Estem en el moment de debatre solucions des de la transparència i la participació, difonent les causes i les conseqüències del canvi climàtic, que segueix sent un desconegut.

Aquesta participació en el Conama és el resultat del treball desenvolupat en els últims mesos al si del seu grup de treball sobre l’adaptació al canvi climàtic i ens ha permès teixir xarxes i compartir experiències per a aprendre com combatre-ho.

El Conama es desenvolupa els dies 26 al 29 de novembre a Madrid. Enguany tenia com a lema “Rumb 20.30” i el seu objectiu ha sigut llançar un missatge a la societat per a accelerar la transició ecològica i la sostenibilitat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *