L’Oficina de l’Energia serà un model d’eficiència energètica al servei dels valencians

oficina-de-lernergia
El plec d’habilitació inclou clàusules ambientals per a fer del local una referència energètica i de sostenibilitat en la ciutat

La Fundació Observatori Valencià del Canvi Climàtic és l’entitat encarregada de projectes relacionats amb l’eficiència energètica i canvi climàtic.

Un dels projectes més singulars previstos a curt termini de la Fundació Observatori Valencià del Canvi Climàtic és l’obertura de l’Oficina de l’Energia. Aquest dilluns s’ha publicat el plec per a l’habilitació de la nova oficina, amb un pressupost benvolgut de 100.000 € i que s’espera engegar a la primavera.

L’Oficina de l’Energia es planteja com l’espai de referència per a activitats informatives, formatives i expositives en relació amb l’energia en la ciutat de València. Un lloc on proporcionar un assessorament de qualitat als valencians i valencianes sobre l’ús quotidià de l’energia com l’anàlisi de la seua factura de llum o la instal·lació d’energies renovables.

L’Oficina de l’Energia estarà situada en el carrer José María Haro Salvador n.º 9 i 11, a peu de carrer en el barri d’Aiora, per a facilitar el contacte amb els usuaris, i comptarà amb un àrea d’atenció al públic, una sala de tallers, cursos i xarrades, una sala d’exposicions i una sala a la disposició de grups i associacions de la ciutat. Aquest projecte s’emmarca en altres iniciatives vinculades amb l’energia a València.

La Fundació Observatori Valencià del Canvi Climàtic vol convertir aquesta Oficina en un espai obert al públic i en connexió amb la ciutadania per a recolzar i fomentar la transició energètica de la ciutat i dels seus habitants de manera oberta, participativa, i inclusiva. Es pretén que l’habilitació siga pedagògica, ja que el principal objectiu que es persegueix és ajudar a l’usuari a conèixer i participar d’una alternativa energètica al model clàssic actual. A aquest efecte, el plec de l’Oficina de l’Energia incorpora criteris per a millorar l’eficiència energètica del propi local i arribar a ser un dels primers locals municipals amb certificat d’eficiència energètica de categoria A, el més alt. A més, s’han integrat requisits tant per a incloure components de sostenibilitat relacionats amb la incorporació de material reciclat, fustes certificades, límits de COVs i toxicitat, com per a l’ús i la gestió de l’energia i de l’aigua. El plec d’habilitació del local de la nova Oficina de l’Energia està disponible en l’apartat web del perfil del contractant de la Fundació Observatori Valencià del Canvi Climàtic.

A este projecte se sumen altres iniciatives de la Fundació com l’obertura de l’Observatori del Canvi Climàtic, el projecte ProSumE, treballs al voltant de la pobresa energètica i la vinculació en projectes europeus que impulsen a València cap a una ciutat més eficient en matèria d’energia.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *