‘Lluita contra la pobresa energètica’

cartell_final_ para web

  • La I Mostra d’iniciatives locals ‘Lluita contra la pobresa energètica’ se celebrarà el 25 d’abril i comptarà amb taules redones, ponències i un espai expositiu amb les solucions locals.
  • Es presentarà el mapatge de la pobresa energètica a València, el bo social i l’impacte que ha tingut en la ciutat, així com experiències d’altres municipis.

El Observatori del Canvi Climàtic participa en la I Mostra ‘Lluita contra la Pobresa Energètica’ que comptarà amb taules redones, ponències i un espai expositiu de solucions locals contra la pobresa energètica.

Aquesta mostra, organitzada pel grup de treball sobre la Pobresa Energètica de la xarxa Connecta Energia, tindrà un enfocament pragmàtic basat en accions que es realitzen per a lluitar contra la pobresa energètica i involucrant a les persones que estan treballant directament en contacte amb les persones afectades per aquest problema com a voluntaris, treballadors socials, agents de desenvolupament local, agents energètics, etc.

 

Al llarg del dia es presentarà l’Estudi sobre la pobresa energètica a Espanya, el Mapatge de la pobresa energètica a València, el bo social i l’impacte que ha tingut en la ciutat.

A més es coneixeran experiències d’altres municipis en la taula redona sobre iniciatives locals organitzada per la Cooperativa Elèctrica d’Alginet, coordinadora local del projecte europeu Assist2gether. Experiències com la lluita contra la pobresa energètica des d’una cooperativa a Crevillent (Alacant) o el pla de xoc a través d’un bo a Cadis.

Aquesta primera mostra té com a objectiu donar a conèixer iniciatives locals de lluita contra la Pobresa Energètica, posar en contacte a actors treballant sobre el tema per a fomentar sinergies i compartir experiències i fomentar la participació de més actors en el grup de treball de la xarxa Connecta Energia per a innovar contra la pobresa energètica.

Està co-organitzada per Ingenio-UPV, Cooperativa Eléctrica de Alginet, ASSIST2GETHER, Fundació Observatori del Canvi Climàtic, Las Naves, Cáritas, AEIOLUZ, IIE-UPV, Plataforma por un nuevo modelo energético (PNME).

Més informació i inscripcions sobre el programa en aquest enllaç.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *