Els 20.000 quilòmetres del kiwi en Expo Jove

expojove

La regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València explicarà a xiquets, xiquetes i famílies la petjada ecològica dels aliments

Les xiquetes, xiquets i famílies que visiten Expo Jove coneixeran l’impacte que causa en el planeta que els espàrrecs vinguen de la Xina, a 16.000 quilòmetres de València, o els kiwis arriben des de Nova Zelanda, recorrent 20.000 quilòmetres.

La Petjada Ecològica dels Aliments és el lema de l’estand que la regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València presenta en aquesta edició de la fira infantil i juvenil.

La idea de l’estand l’ha plantejada Josevi Casañ, d’Actio. Es tracta d’una proposta activa i interactiva en la qual es podrà col·locar en el mapamundi cada producte o calcular l’impacte que causa el transport de cada producte que consumim des de milers de quilòmetres de distància.

El regidor delegat, Roberto Jaramillo, ha destacat que “un mural mapamundi de 12 metres de llarg per 3 d’alt permetrà als xiquets i joves seguir el viatge dels aliments des de tots els continents fins a les nostres cases. Per a això, els que vinguen es trobaran amb un atractiu joc i una gegantesca cinta mètrica que reflecteix el número de quilòmetres recorreguts per cada aliment des del seu origen fins que arriba a nosaltres”. Després de conèixer aquestes xifres astronòmiques, que comporten un gran consum energètic, els xiquets, xiquetes i joves podran conèixer el “Carro de la Compra Sostenible” en el qual es convida a fomentar hàbits de vida saludables pensant en els productes de proximitat. “El nostre objectiu -ha assenyalat el regidor- és que descobrisquen que per a consumir de manera diferent podem triar productes locals, de quilòmetre 0, de temporada, aliments frescs, ecològics i poc envasats”.

Prenent com a referència el lema “Pensa Globalment i Actua Localment” des de la regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic es convidarà a la reflexió a xiquets, xiquetes i majors. L’estand estarà en Expo Jove des del 26 de desembre fins al 4 de gener.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *