El Climathon 2018 cerca solucions per a lluitar contra el mosquit tigre

44650766325_16361e404a_z
El Climathon és una iniciativa a nivell mundial que s’ha celebrat simultàniament per tot el planeta amb l’objectiu de fer front a reptes del canvi climàtic entre ciutats. Han participat un total de 9 ciutats espanyoles i 106 a tot el món de 46 països dels 6 continents.

Enguany, el Climathon 2018 s’ha enfrontat a la lluita contra el mosquit tigre, un repte llançat per l’Ajuntament de València i el servei d’Energies Renovables i Canvi Climàtic i la Fundació València Clima i Energia. 24 h de marató en la qual els participants a la jornada van treballar de forma ininterrompuda per a donar solució a un problema com és l’expansió del mosquit tigre en la nostra ciutat.

El regidor d’Energia Renovables i Canvi Climàtic, Berto Jaramillo, qui també ha visitat el Climathon, ha destacat la “importància de la participació en la innovació per a donar respostes a la lluita contra el canvi climàtic”.

El Climathon 2018 ha sigut organitzat de forma conjunta per Climate-*Kic i Les Naus, que va propiciar també les instal·lacions per a dur a terme la competició.

Durant tot el Climathon les persones participants han comptat amb l’ajuda de mentors i mentores, procedents del Servei de Sanitat de l’Ajuntament de València, control de plagasLokímica, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

El jurat -compost pel Servei d’Energies Renovables i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València, Climate-Kic, Les Naus i l’equip vencedor de l’edició passada del Climathon “Posa verd al teu veí” va decidir com la idea més innovadora i a més “pràctica i viable” a una aplicació mòbil infantil desenvolupada per a lluitar contra el mosquit tigre. Es tracta d’una plataforma que no solament aporta informació de l’insecte, sinó que també té una finalitat de consciència social i de prevenció del mosquit tigre.

L’aplicació es diu “A la recerca del mosquit tigre” i ha sigut desenvolupada per un equip de quatre membres Banafshe Hejazi, Sergio Lara, Ana Torralba i Siye Cheng, que compten amb un caràcter multidisciplinari, procedent del món de l’educació mediambiental, de la biotecnologia i de l’administració pública. L’equip guanyador no solament ha rebut el premi d’1 000 euros sinó que també tenen l’oportunitat de treballar en el projecte en Les Naus i presentar-ho en el pròxim esdeveniment de l’11 de novembre “La Plaça Canvia pel Clima”.

El projecte estima que aquest joc podria aconseguir en la nostra ciutat un públic potencial que abastaria a 190 centres escolars, 65.700 alumnes i alumnes, 11.000 famílies i reduiria un 4 % el focus dels mosquits.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *