28 de gener “Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO2”

Hui, 28 de gener se celebra el “Dia Mundial per la Reducció de les Emissions de CO2”. Aprofitem per fer-vos arribar alguna de les nostres accions per a contribuir en la reducció de la nostra petjada de carboni.

El passat 29 de novembre La Fundació Observatori de Canvi Climàtic en Plantacióncol·laboració amb diferents plataformes i associacions de caràcter social i mediambiental celebraren l’acte commemoratiu “Tots Sumem, Tots Comptem” amb el lema #Valenciapelclima en la plaça de l’Ajuntament de València, com a acte lúdic i reivindicatiu d’alçar la veu de la ciutadania davant de la Cimera de Paris.
En coherència amb la nostra missió es va realitzar un càlcul estimat de la petjada de carboni emesa en l’acte per al que es va tenir en compte, el nombre d’assistents (prop de 4.130 persones) i els mitjans de desplaçament utilitzats per a arribar a l’esdeveniment, situant les emissions entorn 3.53 Tn de CO2.
Amb l’objectiu de contrarestar aquestes emissions, el diumenge 24 de gener, les associacions participants van realitzar una plantació de 234 arbres de diverses espècies autòctones amb la finalitat de compensar les emissions generades en l’esdeveniment.

D’altra banda, dissabte que ve 30 de gener, celebrarem a l’ Observatori de Canvi Climàtic (C/ Dr Lluch 60) el dia de l’Arbre, amb la finalitat de donar a conèixer la importància dels mateixos com a embornals de carboni atmosfèric. A través d’activitats lúdiques i tallers sensibilitzarem als més xicotets i xicotetes en la importància dels arbres per a la vida.