10 Reptes pel Clima

tw_cabecera

Has pensat com pots fer front al canvi climàtic? T’has preguntat alguna vegada si #JoCanviepelClima què repercussió tindria per al nostre voltant? Et proposem 10 Reptes pel Clima fàcils d’aconseguir i amb molta repercussió per reduir l’impacte del canvi climàtic. Si a poc a poc anem introduint estos canvis i es converteixen en nous hàbits, millorarem tant la nostra qualitat de vida com la del planeta. T’apuntes?

Comparteix a les xarxes socials el hashtag #JoCanviepelClima per a cada repte superat i uneix-te al moviment 10 Reptes pel Clima!

 

1r REPTE MOBILITAT SOSTENIBLE

Mou-te de manera sostenible! Gaudeix de la ciutat i tria les teues alternatives preferides: camina, pedaleja, puja al bus o al metro i deixa el cotxe, si el tens, a casa. El transport és la primera font d’emissions de la ciutat.

repte_1_cort_v2_500

 

2n REPTE BIODIVERSITAT URBANA

Cuida la biodiversitat urbana! Planta arbres o plantes mediterrènies, que necessiten poca aigua i estan més adaptades a la sequera.

repte_2_25_500

 

3r REPTE SALUT AMBIENTAL

LLuita en contra del mosquit tigre. Evita les acumulacions d’aigua en el teu jardí, xalet o entorn més immediat per a lluitar contra el mosquit tigre que es beneficia del canvi del clima. Els mosquits tigre aprofiten les acumulacions d’aigua en estanys, tolls o qualsevol recipient per posar els seus ous i reproduir-se.

repte_3_500

 

4t REPTE ENERGIES RENOVABLES

Canvia’t a una companyia d’energia 100 % verda, hi ha moltes a Espanya. Et garanteixen que la teua llum no emet CO2, i si a més és una cooperativa t’assegures que et tinguen en compte en les seues desicions.

repte_4_500

 

5è REPTE ECONOMIA SOCIAL

Fes-te soci d’un banc ètic que no inverteix en energies fòssils i recolza projectes sostenibles. La banca ètica cerca compatibilitzar la rendibilitat econòmica amb el respecte als drets humans i el medi ambient. Més del 40 % dels diners que li arriba es destina a projectes d’energies renovables, preservació del medi i agricultura ecològica.

repte_5_500

 

6è REPTE EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Estalvia energia! Tingues en compte l’etiqueta energètica dels teus electrodomèstics (nevera, termo…) la pròxima vegada que els canvies i estalviaràs energia i diners. Els millors són de nivell A o superior. L’energia que menys contamina és la que no consumeix, apaga els aparells i bombetes quan no els utilitzes.

repte_6_500

 

7è REPTE REDUEIX LES EMISSIONS ASSOCIADES A LA PRODUCCIÓ I EL TRANSPORT DEL MENJAR

Gaudeix més de les verdures de temporada i de proximitat, posa menys carn a la cistella de la compra i, el més important; cuina’l de forma eficient i no malbarates el menjar! així podràs reduir les emissions associades a la producció i el transport del menjar.

repte_7_500

 

8è REPTE ECONOMIA CIRCULAR, RECICLATGE I GESTIÓ DE RESIDUS

La “R” més important no és “reciclar”, ni tan sols “reutilitzar”: és la de “reduir”!

repte_8_500

 

9è REPTE BEU AIGUA DE L’AIXETA

Beu aigua de l’aixeta, de fonts públiques (hi ha més de 800 a València) o de garrafes grans. Reduiràs els residus, estalviaràs diners i baixaràs menys a tirar el fem. A més a més, si en casa vols estalviar aigua instal·la’t un airejador a l’aixeta, i estalviaràs a més diners i energia sense adonar-te.

repte_9_500

10è REPTE EDUCACIÓ

Sembra consciència! Segueix l’actualitat climàtica. Sigues una persona curiosa. Parla del canvi climàtic i dels reptes que superes amb aquells qui t’envolten.

repte_10_500

 

Recorda! Comparteix a les xarxes socials el hashtag #JoCanviepelClima per a cada repte superat i uneix-te al moviment 10 Reptes pel Clima.

Si tots canviem pel clima podrem reduir l’impacte del canvi climàtic al nostre planeta 🌍

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *